2012. február 22., szerda

Maldívról újra

A mai napunk,mondhatni ugyanúgy kezdődött , mint az eddig itt eltöltött napjaink mindegyike...(az a 2 :D ),halálra zabáltuk magunkat!!!Sukey-nál ez már csak így megy! :)
Újra sznorkelingezni indultunk!Nem bántuk,mert élvezetes volt motorcsónakázni (még Klárinak is dedalon nélkül!).Klári elsőként ugrott a kellemes hőmérsékletű vízbe,Maki követte,de egy kicsit arrébb ugrott és sikerült lehorzsolnia a lábfejét egy korallba :(.Semmi komoly persze.Ma már pólóba,ki ingbe és ki trikóba úszkált a víz felszínén lefele nézegetve(Zatyi kedvéért), mert előző nap mindannyiunk bőre,hogy finoman fogalmazzak,egy kissé megpörkölődött a tűző napon.
Visszatérve az előző blogbejegyzésekre,hűvös csak a hegyekben volt,este és reggel,egyébként végig nagyon meleg volt.
Na de itt a Maldív szigeteken,azon belül is a Huraa szigeten elviselhetetlen káni-kula :) van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nem tudjuk hány fok van,nem is érdekel,amit tudunk az az,hogy a klíma 29 fokra van beállítva és a szobában hideg van!!!!Bocs!
Szóval egész délelőtt feküdtünk a vizen és nézkéltünk!Zsoltinak és Makinak ma teknős békához volt szerencséjük!!! :)))))
Később Sukey horgászni indult.Itt a horgászat nem ördöngösség,nem kell hozzá semilyen különösebb felszerelés,mint pl. a horgászbot!Láttunk műanyag dobozra tekert zsinórt,csalinak kishallal,simán szájával lefele szúrva a homokba,vagy éppen egy nagyobb karikára tekert zsineget ,korall csalival.Az utóbbival sikerült Sukey-nak fognia egy jó nagy polipot!!!! Hozták is Makival a hajóhoz vacsorának.Félig sikerült behelyezni a motorcsónak hátsó részébe,de a rengeteg kezével vagy lábával azonnal ki is lépett onnan.Sajnos Sukey hiába próbálta megfogni (kezeztek ott egy darabig),de aztán a polip rengeteg energiát összegyűjtve,sötét színű festék anyagot lövelt ki magából és letiplizett! :(Sukey kérdezte Zolitól miért nem fogta meg?Hát azért mert szegény pára nem tudta,hogy megfoghatja egyátalán... :)))Szegény Zoli teljesen kiakadt,hogy ott volt előtte és hagyta elmenni!
Ezután ebéd következett...szokásos Sukey féle...Majd irány egy pinduri lakatlan sziget,ahol fotózgattunk és rák futó versenyt rendeztünk.Zoli törölközőből hatogatott verseny pályát.Több vállalkozó szellem is akadt a kezünkbe! :)Próbáltunk hasonszőrű ellenfeleket összegyűjteni,hogy a verseny kiegyensúlyozott legyen :D  Ez nem annyira sikerült,mert több kizárásra is sor került ,mivel a versenyzők rendszeresen elhagyták a megépített pályát.Ezután egy kis hajóból kiugrálós fürdés volt.Ezt követt otthon a hideg,de édesvizes zuhany.
Talán eddig 2 helyen volt melegvíz utazásunk során,de ez nem probléma!Valahol vödörből fürödtünk.Ez úgy zajlik,hogy van egy nagy vödör,arra ráakasztva egy kicsi.Ezeken a helyeken azt hiszem volt meleg víz de az olyan vékonyka sugárba folyik,hogy talán víznyomásról itt nem is beszélhetünk,mert a nyomásnak a legkisebb mércéjét sem üti meg! :D Szóval,nagy vödörbe megengeded a vizet,addig elmehetsz beszélgetni,képet letölteni stb és akkor utána elkezded magad locsolgatni a kis vödörrel,megmosakszol,locsolgatod magad,aztán jön a végső nagyöblítés!!!Nagyobbak egyedül is csinálhatják,kisebbek kérjék párjuk segítségét!! :)))))Szóval ez igazán fani!!!





















Vacsi,természetesen terülj-terülj asztalkámmal!!!Hát ennyi volt ma...

2 megjegyzés:

  1. Mocskos léhűtő tróger banda!

    Jó volt látni a búrátokat, látszik rajtatok a boldogság, és ettől nekünk is jó kedvünk lesz!!! Megszinesititek a hétköznapjainkjat, és alig várjuk, hogy minden nap olvassuk a blogot. Jó hogy tesztek fel olyan képeket is, ami nem csak Iphone-al készült. Látom beindult a portfólió készités, és végre Anitás képek is vannak. Azt nem mondtátok, hogy Anita Indiában bevarratot magának póthajat!
    Biztos nagyon finom ize van a frissen fogott sült halnak, mi is nagyon megkóstolnánk, ezt a fejedelmi vacsorát, nagyon jól néz ki.
    Lehet, hogy én is Merenyén ilyen megoldással fogok pecázni, nagyon megihletett ez a csúcs technológia! :)
    Iszonyatosan ott lennénk most mi is, és megpróbáljuk elképzelni, hogy milyen élővilág lehet ott. Ez tényleg maga lehet a paradicsom! Jó hogy ilyen nagy akváriumotok van.
    Nagyon sajnáljuk, hogy a klima ellenére is ilyen meleg van a szobában, majd elmorzsolunk egy-két könnycseppet...
    Zsolti és a Klári is nagyon jól néznek ki, vidámak, boldogak, kisimultak, szerelmesek!!! Zolinak üzenem, hogy megjött az olaj, és az olajszűrőt is megvettük, és ha minden jól megy, és plusszok lesznek, viszem olajcserére a motort.
    Nagyon várunk titeket, (tudjuk ti kevésbé) de addig is annál jobban a bejegyzéseket és a fotókat. Jó pihenést! Éljenek a manták meg a Samanthák. :D
    És végezetül, KENJÉTEK MAGATOKAT!!!
    Fater

    VálaszTörlés
  2. Segítek észrevenni dolgokat az itthoniaknak:
    - a fényképek amiket kiraknak a külföldiek mind ki vannak égve azért tűnik minden fehérnek:)
    - a polipot piacon vették egy ŐSTERMELŐ igazolvánnyal rendelkező valakitől...
    - a légkondi meg nem működik ezért hiszik azt hogy ott meleg van de nekik OTT NEM JÓ Nagyon NEM JÓ.....
    - A Zsolti és a Klári mindig is jól néz ki!(A Zsoltival együtt dolgoztam és ott minden nap jól nézett ki!)
    - a szűrők a Renaulthoz megjöttek és miután a garázsba kiszedték a motort és jobb idő lesz elviszik minden hová!

    MI is várunk Titeket Timi&Cserkó

    VálaszTörlés