2012. február 22., szerda

Snorkeling Maldívon





















Bőséges reggeli után :( cofee or tea,juice,ránttta,sültvirsli,paradicsomos bab,toast,jam,vaj,kokuszos halsaláta.) elindultunl Sukey után aki már izzitotta a motorost. Tíz percnyi motorozás után érkeztünk az elsőkorall zátonyhoz, Maki azonnal vízbe vette magát a hikomattok némi maszk és légzőcső cserélése után követtük Őt a vízbe. Sukey vezetésével elkezdtük csodálni az élővillágot de, a nagy áramlás miatt szétszéledtünk. Sukey kézjelzéseket adva kiabálta, hogy manta-manta-manta, mmivel Anita volt hozzá a legközelebb Őt kézen ragadta és elindult vele a manták irányába. Ők 3 mantával úsztak együtt amikor egy barracuda, bejött a képbe ezt követően pedig egy félméterről egy kb. egy méteres diszkos hallal nézett szembe - Anita elégedetten és pánikszerűen úszott vissza a hajóhoz - Maki próbálta utolérni a mantákat de, csak távolabbról szemlélte őket. Sukey kifogta az ebérevaló kagylókat amit, délben paradicsomos tésztával és sült hallal tálalt. Degeszre ettük magunkat és egy óra csendes pihenőt kértünk. Ébredés után újabb korall zátony felé vettük az irány ahol gyönyörű és számunkra ismeretlen halakat, csodálhattunk meg. Kissé megégve és kifacsarva szálltunk l e a hajóról de, még egy kis strandolást beiktattunk ahol, megismerkedtünk helyi fiatal horgászokkal. A mai vacsoránk nem a szokott módon történt, mert Sukey barbeque-ni hívott mindeket a csodálatos fehér homokpadra. Pillanatok alatt tüzet raktak kókuszdióhéjból és megterítették az asztalokat, a vacsora 3 óriás sülthal, rizs, saláta, chapatti, pottatoe, és az elmaradhatatlan gyümölcskosár. Természetesen Zsolti is megkapta tripla juice-t, teli hassal fordítottuk ki székeinket és néztük a tömérdek csillagot az égen.

4 megjegyzés:

  1. Helló köcsögökh! :)
    Na ettől most felállt a szőr a karomon, de tényleg!!!!! Közben arra gondoltam, hogy szegény Maki, minden vágya ez volt, hogy mantákkal ússzon, erre ki látja testközelből? Makiné, aki meg egyenesen menekül a nagy halak társasága elől!! :)))) És még barracuda és diszkoszhal is volt, na hát ez már csak a hab a tortán! Még jó hogy nem jött valami tigris cápa, akkor viszont lehet, hogy kis hiján szivrohamot kapott volna! EGY BIZTOS, én bármelyiktől befostam volna!!! :) De azért extra durva élmény lehetett.
    Innen olvasva valamiért azt érzem, életetek eddigi legkomolyabb zabálásai ezek, ha a körülményeket és az elkészités módját nézzük. Az izeket nem elemeztétek ki, de ha degeszre ettétek magatok, gondolom nem volt rossz.
    Viszont azt azért meg kell jegyeznem, nagyon fájt a végén a ...és néztük a tömérdek csillagot az égen! Nagyon bevizuáltam, brutál jó érzés lehetett!!!! Nem tudom miért, de a Chaweng beach-i éjszakai Ark's Bar bulik, és séták, fürdőzések jutottak eszembe! Jajj, a régi szép idők...
    Amugy ez a snorkeling tegnap volt nem? csak ma irtátok be a blogba. csak mert akkor kérdezném, hogy ma mi volt a program?
    Itthoni hireink következnek vegyesen:
    - hivott az adatmentős csávó, úgy dobogott a szivem, majd kiugrott: a vinyónkról 60GB fotó menekült meg, a többi cucc viszont nem menthető. :(
    -igy kénytelen voltam megnézni a másik vinyón mi maradt meg, mert eddig féltem szembesülni vele és képzeljétek, megvan a Bali videó!!!! Huhhh...
    - aztán nappal már nem megy minuszba a hőmérséklet, és 1000-el süt a nap, igy a kedvünk is jobb. Remélem Zsolték majd hozzák magukkal a jó időt..
    - aztán mi van még... ja, nagyon fontos, a héten vége a Való Világnak :)))
    - Anita, március 5. -én kezdődik az Éden Hotel 2. :) juppiii
    - szárnyal a forint, 288.-/eur
    - Tamásiék, voltunk nálatok a hétvégén. A ház és lakás még áll, verda, mocik megvannak NO PARA. Növényeket megöntöztük, barátság páfrányt megsimogattam, piákat a hűtőből megittuk (olyan sok volt, ha már ti nem tudtok.., de közben gondoltunk rátok), postát átnéztük, fontos csekkeket befizettük, Andrisnak átintegettünk, kifestettünk, kicsit átrendeztük a kéglit, de ne izguljatok, nagyon szép minden!
    - Adele grammy-t kapott
    - 9 millió 962ezren vagyunk
    ...hát... most hirtelen ennyi! :)

    SOK SOK SOK SOK PUSZI MINDENKINEK!!! AZT KIVÁNOM NEKTEK, HOGY ÁLLJON MEG AZ IDŐŐŐ, MAGUNKNAK PEDIG HOGY NYERJÜNK A LOTTÓN, ÉS MENJÜNK UTÁNATOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Üdvözletemet küldöm, Zsiros Ildikó

    VálaszTörlés
  2. Jézus atya úristen!!!!

    Hát nem tudok mást mondani, khmmm-khmmm, EZ FEHÉR BASSZKI!

    És most láttam, amit Anita mondott, az ég kékje milyen szürke, a víz kékjéhez képest, de az hagyján, egérszürke!!!

    Hát a csillagos eget nem éppen így képzeltem el, nekem egy "kicsit" kevesebb csillag volt. :)

    Gyerekek, erre nem tudok mást mondani: TUDTOK ÉLNI!!!

    Anita, a pink napszemüveget 10-esre tudnám értékelni, az új tunikával együtt.

    Puszi + nagy ölelés, Díkó

    Ui: én nem innám meg azt az almalevet, nagyon szarul néz ki!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon örülünk a hozzászólásaitoknak!!!!!!!!!!!!!!
    Grat a 60 Gigához,örülünk hogy ezek meglettek!!!Köszi mindent amit írtatok,nagyon jókat szórakoztunk rajta!!!Köszi ,hogy voltatok nálunk körülnézno!!!!!!!Mostz lefexem,mert meg sem merem nézni,hány óra van.A képek feltöltése 1-2 óra!!Tetü lassú!Hamarosan találkozunk!!!! PUSSSZZÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ

    VálaszTörlés
  4. NAGYON hiányoztok!!!!!!!!!!!!! De mosolyogtató élmény minden nap látni a boldogságotokat, nagyon lennénk veletek! Be happy, be free :)))

    VálaszTörlés