2012. február 23., csütörtök

Mit csináljunk egy homokpadon,ahol semmi sincs?

Ma korán keltünk,Sukey féle reggelivel indítottuk a napot,reggel 8-kor.10 órakor indultunk a One and only nevű homokpadra.Felszálltunk a speed boatra és magunk mögött hagytuk "a szigetet".Utazási sebességünk 60 csomó volt,azt nem tudjuk mennyi,de szárnyaltunk!Kb. 45 perc múlva,Sukey intett már látni...
És ott volt előttünk,a semmi közepén,egy hófehér homokpad világított,türkizkék kerettel a sötétkék vízrengetegben!!!A látvány leírhatatlan volt!!!Csak homok!
Azon gondolkoztunk mit fogunk itt csinálni egész nap?Kisegítettek minket a hajóból és megindultunk a szélrózsa minden irányába...A sziget C alakú volt és kb.25-30 m hosszú,keresztbe az egyik széle 10m,a másik 1m.Fotózgattunk,videóztunk mindannyian kinek mi volt a kezében.:))
Közben Sukey és társai lázas készülődésbe kezdtek.Először kókuszt adtak inni nekünk,velcome drink-ként.
Mi pedig felfedeztük ezt a parányi világot.Nem hiszitek el ,de volt egy csomó rák,madarak.Voltak 10 cm-nél nagyobb korallok is a partron.Kaptunk napernyőt,törölközőt,légzőcsövet,maszkot.Közben kifeszítettek egy nagy anyagot,két méteres rudakra és a személyzet elkezdett lázasan ásni.Néztük is mi történik és hamar rájöttünk ,hogy asztalt csinálnak nekünk  paddal!Beszarás!!!!Szóval kiástak a kezükkel 2 sávot,kb fél méter mély lehetett és egy 40-es láb kényelmesen elfért benne!Majd jöttek  a pad szivacsok a spead boat-ból asztalnak,így az egy kicsit magasabban helyezkedett el,majd a terítő is rákerült az asztalra!
Sukey gondolt a foci labdára is,amit persze Zsolti elsőként talált meg.Klárival játszottak is vele a vízbe! :)
Aztán a homokba is rugdostuk egy picit,de egy perc sem tellett bele,már a helyiek is beszáltak!:)))
Gyorsan kialakítottak két kaput(leszúrtak 2-2 uszonyt),mert itt minden tök egyszerű!!!!
Kezdőthetett a Magyar-Maldív "bajnokok" ligája!!!Erős kezdésünk volt Zsolti szinte az első percben elsöprő gólt rúgott!!!Hajrá magyarok!!A maldívok nagyon megijedtek és vérre menő küzdelem lett urrá a pályán!A Mi Fiúink nagyon erősen küzdöttek,szinte levegőt sem kaptak(értsd szó szerint) így sajnos az első félidőt elveszítettük,talán 1:3-ra,de ez meg nem erősített információ!Sukey is kidőlt a homokba,de miután összeszedte magát,első dolga az volt,hogy hideg vizet nyomjon a fiúk kezébe!!!
Hamar lehűtöttük magunkat a vízbe!Fantasztikus volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Közben tálalták az ebédet a pergola alatt!Sülthal,saláta,burgonya,rízs,hideg víz, üdítő,banán és nem utolsó sorban mézédes dinnye!!!!El tudjátok ezt képzelni? :))))))))))))))
Hát utána le kellett feküdnünk... Addig a személyzet is leült a "homok padra" és Sukey az embereit is kiszolgálta.
Délután snorkeling,úszkálás,fetrengés a langyos vízben.A korall állomány mesebeli volt,ill.lehett madarat,rákot fotózni.
Az idő gyorsan elszaladt...
A második félidő elmaradt,mert a személyzet is snorkelezettt.:)))
Majd pillanatok alatt elpakoltak mindent,visszarendeztek mindent,mintha ott sem lettünk volna!
Később megtudtuk(mert megkérdeztük nem lehetne-e oda ültetni esetleg egy pálma fát),hogy ezek a homok padok nem maradnak meg,helyük változik!Ezért snorkel-ezve olyan élővilágot lehet felfedezni ahol esetleg még senki sem járt!
Végül a vízből szálltunk fel a hajóra,mert nem akaródzott onnan eljönnünk.Zsolti szerette volna ha megbüntetik és ott hagyják,de sajnos ez nem történt meg!









A hajón reménykedve pásztáztuk a vizet,hátha megtetézhetjük a mai napot még pár delfinnel,de "sajnos" nem láttunk egyet sem.
Vissza érkezve komoly bőrápolást végeztünk magunkon,mert a nap...
Aztán vacsi végkimerülésig!!!!!!!!!!!!! :))))))))))))Nagyon jó volt,felejthetetlen élmény!!!!!!!!!!!!!!!!! 

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néztek ki főleg Zsolti háttal és hosszú hajjal!Mondtam Ő mindig jól néz ki és most is!Gondolom Ő ül a Klári mellett...

    Az asztal és az ötlet nagyon király szerintem biztos egy magyarnak jutott eszébe amiért ott a szigeten még pénzt is szed....
    Bár azért hogy így kikaptatok a Maldív válogatottól akiknek a híre világhírű több nagy eredmény is mellettük szól de nem baj.Azért mert így titeket így még szívesebben fognak látni következő alkalommal...Makinak jól áll a zöld póló és a rövid haj

    Puszilunk titeket!

    Bes...ás ez a hely!Van ott telek ami eladó???

    VálaszTörlés