2012. február 10., péntek

Old Goa

Motorozás, Old Goa, rendőrök:)

Reggelit a mára már szokásossá vált Angol tea házban fogyasztottuk el ..A tojást már fojósan is fogyasztjuk no para . Aztán vissza mindenki evégezte ügyes-bajos dolgát,majd felpattantunk Hondáinkra irány Goa régi negyede. Hiába a térkép néhány eltévedés azért megvolt, ami miatt nagyon szép helyekre tévedtünk. Tulajdonképp egész nap motoroztunk Old Goán és környékén.Beérve egy XIV. Századi templomba benéztünk ,de csak kívülről látszott, hogy milyen régi.Körülötte több másik templom is volt,de csak az első és legnagyobb volt annyira idős, meg is beszéltük hogy csak abba megyünk be. Felültünk a mocikra és tettünk néhány kört a városban.
A városon kívül az utak mentén ,sok a szemét ahogyan azt elötte a fotókon láttuk ,de igazából nem ez a jellemző .Valószínűleg minden fotós figyelmét felkelti,a szemétben turkálló kóbor kutyák,kecskék,tehenek látványa. Van ilyen,az is igaz, hogy sok helyen,városon kívül és belül ,de nem csak ezt látni.Nem igaz, hogy ilyen egész India. Valóban meglepő lehet a más tájakról érkezőnek. De higgyétek el,amikor itt van az ember ügyet sem vet rá, mert annyi impulzus éri, hogy eltörpül mellette.FIGYELEM INDIA JÓ HELY, higgyen mindenki a szemének. Ne akarjunk fennakadni egy kis, néhol nagy, szeméten .
Szóval délután vagyunk. Induljunk meg visszafelé, de merre:) megint eltévedünk "pedig a térkép szerint erre kell menni" a nagy forgatagban megkérdezünk egy rendőrt merre van az arra? Calangute ááá Calangute arra this direction je je highway . Alig, hogy bekanyarodunk " véletlen" bele futunk egy igazoltatásba.
-jogosítvány ok
-jogosítvány motorra ok
-nemzetközi jogsi ok
Akkor bukó az nincs nem is kaptunk
Az little problem
Zsolti
-jogsi ok
-jogsi motorra: ez nem motor robogó na jó ok
-akkor nemzetközi az nincs úúúú big problem 10000 rupi a bünti de minimum 2000
Próbálok segíteni hangzik jú ok jú sát áp
Kicsit visszahúzódva néha néha odaszólva szúrós tekintet mutatóujj yú ok
-500 innen 500 onnan táskazsebből nincs több pénzünk de minimum2000 de így ok Zsoltiéknak egy ezerbe került :(
-hová megyünk?
Calangute ,akkor forduljunk vissza ,arra very nice way and no police !mosoly elégedettség ,de munka van még egy csomó robogós jön nezetközi jogsi nélkül bye bye
Kicsit szomjasak lettünk ,áljunk meg a coco beachen ,láttunkróla pár jó fotót, hát tényleg szép ,ha már iszunk együnk is hát rendeltünk amíg készült a fotósok ,fotózás céljából szétszéledtek .Zsolti rátalált egy klip forgatásra nagymellű indiai csajszi tátogott valami helyi zenére és míg mi a kajáinkat fogyasztottuk ,nézhettük a klipet mert a stáb pont a melletünk lévő asztalhoz telepedett! Fiztés ,de még elötte aranyos pincérünk megkérdezte, te mi az a lapos üveg az asztalon mondtuk neki Magyar tüzes víz verry strong hozott is egy poharat .Hát látszott is az arcán de jól bírta danyaavard!! Vissza a szállásra ,fürdés és irány Baga ,kis vásárlás alkudozás, majd vacsi próbáltunk,elérni titeket! Wifi kell , először gülüszem és magashomlok ,aratott osztatlan sikert a helyieknél, majd sikerült kicsit Skype olni! Hú 1 óra lett, irány haza, Anita gondosan előkészített egy néhány kis csomagot a szegény gyerekeknek ,akik az északára kiürült bazár soron hajtják fejüket nyugovóra .nagyon szívbemarkoló ,de annál felemelőbb érzés ,legalább egy kis örömöt látni! Haza, alvás ,holnap új èlmények várnak !szép napot nektek is! 30 éve nem fagyott be a Duna hátha most látjátok:D

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó olvasni hogy milyen jól érzitek magatokat a messzi távoli Indiában!Azt vettem észre de lehet hogy nem csak én de ahogy egyre több időt töltötök kint egyre több gyerek van a fényképeken.....Nagyon jó a beszámoló olyan mintha mi is ott lennénk veletek.Itthon nagy változások vannak az üzemanyagok ára a benzin 25ft/liter a gázolaj 19ft/liter minden kerítés kolbászból van,az embereknek annyi pénze van hogy már a Balatonon is Hummerekkel mennek át mert nem kell hajó!Hajó a Hammer is....Elkészült a 7 metró is és a jövő héten kezdik a 8 metrót.Vonattal 4,5 perc Budapest Ömböly beach .Látom nálatok milyen hideg van nálunk állandósult a Szibériai 25-30 fok.Mondanom sem kell nagyon szeretem mert nagyon sok mindent lehet csinálni pl.átfagyni melegedni,átfagyni és megint melegedni stb.
    Andrisszal is beszéltünk mert fent voltunk új barátainknál mert amióta nem vagytok itthon nyitnunk kellet az emberek felé!Őket Májkül Magas homlok és Tréjler gülü szemnek hívják nagyon barátságosak vendégül láttak minket majd miután végeztünk hanyatt homlok jöttünk el.

    Most ennyi jutott eszembe!Annyi jó dolog történik velünk itthon hogy az csak naaaaaaa.

    Nekem is jöttek csekkek azt majd átviszem a Makiéknak legyenek inkább egy helyen NO Para ha hazajöttök akkor egyben lehet fizetni::::))))

    VálaszTörlés