2012. február 27., hétfő

Kovalam- Nagerkoil-Madurai


Reggel korán felébredtünk, egyrészt korán kidőltünk , másrészt becsöngetett a portás 7-kor, hogy emlékeztessen minket , ma check out van. :)))Felpattantunk, hogy reggelizünk, de semmi nem volt nyitva... Így keveredtünk egy helyi kávézóhoz,ahol megtudtuk a busz megálló ott van pont, Ill., hogy 9:30 - kor indul a busz Kovalamból Nagerkoil - ba, mert hogy ott tudunk vonatra szállni, hogy eljussunk Maduraiba.Hazamentünk,összepakoltunk és vissza a buszmegállóba. Jött a busz , felszálltunk . Megyünk végre! Majd Maki mondja: itt vagyunk Thrivardrumba! Ácsi, az nekünk nem jó ! A másik irányba kellene lennünk! De biztos így megy , tesz egy kört! Már több mint 1 órája megyünk , mekkora kört tesz vajon? Hát az út csaknem 3 órán át tartott, tehát egy jó nagy kört tett , mivel a harmadik faluba mentünk Kovalamtól!:D Ez volt a helyi járat!!! Megérkeztünk Nagerkoil-ba, ahol semmi turizmus nincs. Megvolt a helyiekkel a fotózkodás .Riksával átmentünk a buszpályaudvarról a vasútállomásra. Megvettük a vonat jegyet és leadtuk megőrzésre a nagy hátizsákunkat, mert volt 4 óránk az indulásig. Így megbeszéltük a helyi nézkélőkkel, hogy mi most enni szeretnénk valamit, nem, nem, szállás nem kell csak kaja!!! Miután megértettük egymást, elindultunk a faluba. Megérkeztünk Nagerkoil legdurvább éttermébe, ahol banánlevél volt a tányér! Étlap nem volt, csak tábla számunkra teljesen érthetetlen nyelven! Így Chiken byriyani- t kértünk ( azt tudtuk, azt ismertük!). Mondtuk Makival, ha most nem leszünk betegek, akkor soha ! Szóval megkaptuk az adagunkat, majd jött egy ember akinél 4 köcsög volt, na abból kaptunk egy pár kanállal a kajánkra. Aztán jött egy másik ember másik köcsögökkel, ő is oda pakolt valamit.De még mindig nem volt evőeszközünk, mert ők csak és kizárólag a jobb kezükkel esznek, de azzal könyékig! :) Kaptunk 2 kis kanalat ! Ezután szóltunk a riksásnak aki eddig az étterem előtt várt ránk, azonnal menjünk a vine shopba , mert sürgősen fertőtlenítenünk kell! Közben persze megint egy kis fotózkodás a helyiekkel. Jött a Brandy, csak az volt, pontosan 1,8 dl, azt meg is ittuk 2 huzamra! Na most már minden rendben van, várhatjuk a vonatot. Itt a senki földjén nincs 1 osztályú jegy, így teljesen együtt érezhetjük magunkat az itteniekkel.:))
Itt várakozva látjuk, hogy van pósta, nahát ez király!( Klárinak, Zsoltinak) nyitva is van, viszont bélyeget csak 17: 30 tól lehet venni,teát pedig csak 16:00-tól! Ki tud ennyi időpontot megjegyezni...? :))
Felszálltunk a vonatra!!! :) Leültünk, örültünk, hogy van helyünk! Jött a kaller és rögtön mondta, hogy nem jó helyen vagyunk . Egyébként nem is gondoltuk, hogy jó helyen vagyunk, miért is lennénk!? :) Szóval átvezényelt minket a köv. kocsiba , ami ugyanolyan volt, csak mint megtudtuk, oda előre voltak foglalva a jegyek. Beültünk a helyünkre,68,69-es szék volt a mienk. Egyre inkább felvesszük az indiai mentalítást, rángatjuk a fejünket össze vissza és már teljesen felvettük a ritmusukat, otthonosan mozgunk itt!
Egy kis szakmai kitérő, egy nőnek sincs festve a haja!! Inkább a pasik hennázgatnak, vörössel!
A vonaton a helyiek elárulták, hol és hogy cigizzünk, Ill.,hogy alkoholt nem kérünk- e.?Méghogy tiltott, ! Mindenki csinál itt mindent, csak suttyomba, mint nálunk régen a szocializmusba, sok papírmunka, sok hűhó a semmiért...
Megérkeztünk! Bevágódtunk egy riksába, közben néztük mennyi ember fekszik az utcán! Azonnal tudtuk Madurai más , mint az eddigi helyek ahol jártunk. Szállás keresés az LP alapján.Az első helyen ahova mentünk, csak lakosztály volt 3500 Rs, mivel utolsó hetünket töltjük itt ez már meghaladta a kereteinket. Második hely szintén LP csak 3 ágyas volt, 1300 Rs, nem az igazi, de jó lesz! Farkas éhesek voltunk, lementük harapni valót nézni. Kiléptünk az utcára és rájöttünk mi az a kultúrsokk!!! Az igazi India.Megijedve pislogtunk jobbra-balra ! Az utca teljes káosz, eddig is ezt éreztük, de ez még durvább volt. Leírhatatlan! De megpróbálom! Szemét,motoros , lábbalhajtós riksa, megannyi biciklis, motoros, gyalogos, egy pár talicskás,kiskocsis, autós,meg a marhák! :) Por! Ezek után a szálloda melletti ( nevezzük kis közértnek)helyen vettünk kekszet, innivalót. Felmentünk a szobába , konstatáltuk, hogy a klíma az ágyra csöpög, így a három ágyból , egybe kuporodtunk éjszakára!Ettünk , fürödtünk( folyóvízben), majd a kimerültségtől és a sokktól szinte azonnal elaludtunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése