2012. február 19., vasárnap

Utazás Trivardrumba!

Utazás Trivardrumba!
Nem túl korai kelés után, megbeszéltük a szállás adónkkal, hogy 11-kor indulunk Kottayam-ba, közben beugrunk a tea gyárba, mert pont útba esik.Szállásadóink visznek oda minket, utána vonatra szállunk Kottayam-ba. Gyors érzékeny búcsút vettünk, mert ilyen kedves és segítőkész emberekkel még nem találkoztunk.( Nevük:Dean Dale cottages. E-mail :deandalecottages@rediffmail.com ( Kumily))
A tea gyár nagyon érdekes volt számunkra, sokkal okossabak lettünk , igazi tea szakértők.!Minél apróbbra darálják a teát annál erősebb, ha durvább akkor pedig gyengébb. Hát ennyit dióhéjban a teáról... :)
Megérkeztünk Kottayamba fél 4 körül.Első dolgunk az volt, hogy megvegyük a vonat jegyet , ami meg is történt.
Kérdeztük a jegy árusító nénit, van-e förszt klássz , de nehezen érthetők , talán valami másik vonatról karattyolhatott , így mondtuk ok jó lesz amit ad, mert az a legkorábbi. Mi pedig mennénk, mert akkor Trivardrum- Ba tudunk vacsorázni és aludni is.
Leültünk az 1 - es vágányhoz és vártunk, azt mondták a vonat 17:30-kor indul. Nézegettük a jegyünket és rájöttünk, hogy nincs rajta semmi. Biztos, hogy 17:30-kor indul, erről a vágányról? Kérdezzük meg,! Biztos ami biztos! Megkérdeztünk pontosan 5 embert, mindenki mást mondott! Egy szintén a vonatra várakozó apáca megkérdezte hova megyünk , mondta ő is , de az 18/30-kor indul.Zoli-Anita vissza a jegypénztárhoz, közbe a 17/30-as elment.Sebaj mondja Anita, úgyis láttuk, micsoda nyomorgás van a vonaton, akkor cseréljük ki a jegyeket first class-ra, legalább lesz helyünk. Mindenki rábólintott , mert mert a két üléses székeken 3-an ,a 3 üléses székekeken 4-en ültek + álltak a folyosókon az ajtókba, mindenhol... :)))
Akkor jegy csere ! Pénztárosnő nevet, mert már egyszer voltunk megkérdezni a cserét, de mivel first class csak a 18: 30 - on volt,amire a pénztáros azt mondta szixtedi,(komoly fejtörést okozva),( valaki szerint, 18:40 és még sorolhatnám)így azt nem kértük, mert menni akartunk.
Most viszont kértük cserélje ki jegyeinket, nagy mosoly kíséretében meg is tette. Boldogan jöttünk a pénztártól, lesz helyünk!!!! Nincs más dolgunk , várni újabb egy órácskát a mi kis elszeparált fülkénkre! Azt is biztosan megtudtuk, hogy a 2. vágányról indul!! SINEN VAGYUNK!!!!
Jön a vonat!! Készülünk, 40 fokban állunk a hátizsákokkal. Tehervonat érkezett, a szánk gyorsan lefittyent! Akkor újra várakozó állásba helyeztük magunkat.A vonat késik. Fél óra, 40 perc... Újabb vonat érkezik a kettes vágányra. Igen , ez az! Ez a miénk! Felkészülve vártuk a förszt klássz fogadását.Az első osztály általában a vonat elején helyezkedik el. Középre helyezkedtünk, hogy amikor jön a vonat árgus szemekkel figyeljük mind a négyen , hova kell felszállnunk. A vonat eleje elhaladt mellettünk, nem volt első osztály,ezek szerint hátra fele kell sétáltunk ! Kicsit siessünk , hátha a végén van . Ok. Siettünk, futottunk de sehol first class, viszont a vonat szépen lassan elindult, éppen, hogy a végéhez értünk ! A vonat tele , csordultig megtelt, a lépcsők is tele voltak! Ugorjunk ???? De hova??? Baszki, ez elment!!!!
Konkrétan azt történt, hogy ha nincs utas az első osztályon a kkor lekapcsolják a kocsit, de ezt csak utólag tudtuk meg... :))))
Akkor indulás jegycsre!!! Megint! A következő 1:30- kor indul, na- ne!!! Pénztárba teljesen mást mondtak:23:30.Hát így zajlik az élet Indiában.
Jelenleg várjuk ezt a vonatot és a legnagyobb kihívás és cél , hogy fel tudjunk szállni a vonatra!!! És ez komoly!!!!
Zsoltítól az imént megjérdezték ez a vonat megy...vàlasz, Tőlem kérdezed? Most késtem le hármat!!!!
A harmadik vonatra pontos célzással indultunk meg az első, hozzánk legközelebb eső ajtóhoz! Farkas törvények vannak! Láttuk, hogy a síma ülős, fullon van. Ami előttünk állt meg kocsi , háló kocsi volt . Nem kockáztathattunk! Felszálltunk!!!Találtunk 1-1 alsó- felső helyet, oda besomfordáltunk mind a 4-en! Éljen! Éljen!!!!!!!!!!!!!
Semmi sem számít, csak mehessünk, mert nekünk 11:30-kor indul a repülőnk Trivardrumból és addigra OTT KELL LENNÜNK !!!
A kocsi amiben jelenleg ülünk , hálókocsis ,egyébként olyan ,mint a "Van aki forrón szereti "című nagysikerű klasszikus film Jack Lemon és Tony Curtis főszerplésével.
Közben jött a kaller és közölte vagy ráfizetünk, vagy hátra megyünk oda , ahol nincs hely! Köszi, most már maradunk. Így a jegyünk 225 Rs ami pontosan 1012 Ft -162 Km. Amúgy a sima ülős 202 Ft volt. Kifizettük a különbözetet így most már jogosan tartózkodhattunk itt!
Az idő gyorsan elszaladt, a vasútállomásról az LP által javasolt , egy utcára lévő olcsó szállásra mentünk. Megváltó zuhany és álomba zuhantunk....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése